Pravidla feng šuei při zařizování domu

Máte pocit, že s vaším domovem nebo kanceláří není všechno úplně v pořádku a přemýšlíte nad tím, proč se v těchto prostorech necítíte moc dobře? Tento problém může mít jednoduché vysvětlení, kdy v dané místnosti mohou převažovat negativní energie, jež jsou na vině vašeho nedobrého fyzického a psychického rozpoložení. Právě za tím účelem si dnes lze zakoupit takzvané feng šuei harmonizéry, jež dokáží vyladit konkrétní prostor takovým způsobem, že do něho přivedou zpět pozitivní vibrace.

Feng šuei harmonizéry vyladí energii v dětském pokoji

Princip fungování feng šuei harmonizérů se opírá o existenci pradávných principů Jin a Jang. Protože se harmonizéry, jež se běžně skládají z kovových proužků, mezi kterými jsou volné mezery, otáčejí, dochází k potřebnému vyrovnávání obou těchto energií. O pořízení feng šuei harmonizérů byste měli obzvláště uvažovat v případě, že máte v rodině malé dítě, protože kromě toho, že dítěti působí radost, přispívají i k rozvoji dětské tvořivosti.

Feng šuei harmonizéry v podobě křišťálových koulí patří do oken a středu místností

V současnosti jsou feng šuei harmonizéry stále populárnější a zakoupit je lze v mnoha různých podobách. Mezi nejrozšířenější materiály k jejich výrobě patří křišťál, jenž umí nejen vyladit energii prostoru, ale zároveň zvyšuje energii člověka. V řadě domácností se proto houpají feng šuei křišťálové broušené koule, jež si dokážou poradit i s chodbami, kouty a tmavými místnostmi, v nichž se objevuje záporná energie. K tomu, aby tato zařízení plnila svůj účel, je nutné je zavěsit na oknech nebo ve středu místnosti.

Obývací pokoj a vstupní chodba

Ideální lokalizace feng šuei zvonkohry v bytě závisí na jejím materiálu

Kam umístit feng šuei zvonkohru? Zde záleží do značné míry na tom, z jakého je vyrobena materiálu. Obecně je cílem, aby zvonkohra proměnila koncentrovanou nepřetržitě proudící energii čchi na Jin v místnosti, kde převažuje Jang. Z toho důvodu se kovové zvonkohry věší hlavně směrem na jihozápad, severovýchod, střed, severozápad nebo sever. U dřevěných zvonkoher se naopak doporučuje je zavěšovat na východní, jihovýchodní a jižní strany domů nebo bytů. Jejich dřevěná energie je totiž v harmonii s ohnivou či dřevěnou čchi.

Kuchyň

Jedno z nejpodstatnějších pravidel feng šuei hovoří o tom, že zvonkohry fungují pouze v okamžiku, když zvoní. Proto by měly být umístěny u dveří. Někdy je nutné pomoci jejím účinkům i ručně. Jen v takovém případě je možné věřit, že zvonkohra splní svůj účel, jímž je harmonizace prostoru a současně i vyrušení všech škodlivých patogenních zón.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.