Správně zvolená fasáda je cesta k ochraně vašeho domu. Jaké jsou moderní trendy?

Vhodně udělaná fasáda nejen ochrání váš dům a šetří vaše finance, ale také se stane vaší vizitkou. Brání domovy před nepřízní počasí, snižuje částku za vytápění a udělá z vašich zdí domov. Proč je fasáda úplným základem?

Moderní fasády umí divy

Vlastnosti nejnovějších typů fasád nelze porovnávat s jejich starší konkurencí. Trvalejší funkce, mnohem větší ochrana a špičkové mechanické vlastnosti moderních materiálů jsou zkrátka někde úplně jinde. Díky tomu se postarají o mnohem kvalitnější ochranu a větší úspory než staré fasády.

Kdy jste naposledy nechali opravit své zdi vy? Jste si jistí, že poskytujete svému domovu jen to nejlepší a neriskujete jeho poškození? Přestárlé a poničené fasády totiž nenápadně pouští do vaší domácnosti vlhkost, plísně a projevují se mnohem větším účtem za vytápění či klimatizování.

Ohromný výběr možností

Při výběru vhodného řešení je potřeba brát v potaz nejen špičkové krycí vlastnosti, nýbrž také samotný vzhled. Právě v otázce vzhledu bude s výběrem největší problém. Proč? Protože se dnes již snad ani nedá spočítat počet možností, s jakými přichází fasády na svět.

Pro konzervativnější jedince poslouží nestárnoucí bílá barva, kterou se nedá nic zkazit. Další možností jsou všemožné kreativní omítky s pestrou škálou vzorů. Tyto omítky vyžadují spíše barevnější a světlé fasádní barvy.

Moderním trendem jsou metalické nátěry, jež dodají domu opravdu elegantní vzhled. V případě takové volby je dobrým nápadem kombinace zmíněného nátěru s omítkou MosaikTop. Tato dvojka vykouzlí moderní vzhled, který je ovšem vhodný pouze pro novostavby.

Během pátrání po novém řešení vaší fasády doporučujeme použít internet. V případě, že do vyhledávacího okénka zadáte heslo „fasády inspirace“, nebudete se stačit divit moři možností.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.